Lenovo Türkiye

15-12-2017 10:36

Lenovo ürünü satın aldığınız için teşekkürler!
Tüketicilerin satın aldığı Lenovo ürünleri 2 yıl standart garanti kapsamındadır.

Tüm Lenovo pilleri ve dijital kalemler aksi belirtilmedikçe 12 ay garantilidir. Bunun anlamı, Lenovo 12 aylık garanti süresi boyunca piller ve dijital kalemler için ücretsiz servis hizmeti sunar. Garanti, pil kapasitesindeki azalmaları değil yalnızca malzeme kusurlarını kapsar.

Söz konusu cihaz kurumsal bir kullanıcı tarafından satın alınmışsa, garanti kanunlarca değil bu kurumla yapılan servis sözleşmesinin hükümlerince belirlenir.

Yasal olarak izin verilen azami onarım süresi 20 iş günüdür. Bununla birlikte, Lenovo'nun sunduğu servis faaliyetlerinin ortalama süresi çok daha kısadır (Idea markalı ürünler için genellikle 5 gün, Think markalı ürünler için genellikle 2-5 gün).

Muhtemel garanti süresi uzatma seçeneklerini öğrenmek için bayinize başvurabilirsiniz.

 

Think markalı olmayan Lenovo ürünleri (IdeaPad, IdeaCentre):0212 912 0134

Lenovo markalı ürünler için garanti kapsamında veya garanti kapsamı dışında yapılan her türlü servis hizmeti o ülkedeki iş ortağı tarafından gerçekleştirilir. Nakliye şirketi, cihazı dilediğiniz bir noktadan alır, servis merkezine iletir ve size istediğiniz yere geri iade eder. Gerekiyorsa nakliye şirketi ürünü yeni bir kargo ambalajıyla size iade edebilir (ancak cihazı orijinal ambalajıyla teslim etmeniz gerekmez). Bu hizmet, garanti kapsamındaki bir onarım için verilmişse ücretsizdir. Idea markalı bir ürünle ilgili servis talebinde bulunmak için, yukarıda belirtilen telefon numaralarından çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. Dilerseniz cihazı doğrudan ürünü satın aldığınız bayiye götürerek bu garanti işlemini sizin yerinize yürütmesini de isteyebilirsiniz.

 

THINK markalı ürünler ve x86 ürünleri (ThinkPad, ThinkPad Tablet, ThinkCentre, ThinkStation, ThinkServer, ThinkVision, x86):444 0 426

Think markalıürünler için sunulan yerinde veya serviste onarım garantisi hizmeti, cihazınızı onarım için teslim edebileceğiniz yetkili servis ortakları ağımız aracılığıyla sunulmaktadır. Dilerseniz cihazı doğrudan ürünü satın aldığınız bayiye götürerek garanti işlemini sizin yerinize yürütmesini de isteyebilirsiniz.

 

Aksesuarlar, yedek parçalar, seçenekler

Tüm 3. parti ürünleri Türkiye'de mevcut olmayabilir veya Lenovo garantisi kapsamında olmayabilir. Garanti üretici tarafından sağlanmaktadır. Özel aksesuarlar veya yedek parça uyumluluğu hakkında bilgileri yetkili bayiden alabilirsiniz.

 

Lenovo Türkiye
Palladium Tower İş Merkezi Barbaros Mah. Kardelen Sok.
No:2 Kat :3 Ofis No:13 34746 Ataşehir, İstanbul

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.